In Antwerpen is een man opgepakt, nadat hij met een verdacht voertuig tegen hoge snelheid de Meir was opgereden. Dat heeft Antwerps korpschef Serge Muyters gezegd op een persconferentie. De man, een Fransman van 39, staat bekend bij de politiediensten voor verboden wapenbezit én had ook nu wapens in de koffer van zijn auto liggen.

Het verdachte voertuig met Franse nummerplaat werd deze voormiddag rond 11 uur opgemerkt in het stadscentrum, vertelt korpschef Serge Muyters. "Het voertuig reed met hoge snelheid de Meir op. Voetgangers moesten opzijspringen om de auto te ontwijken. Onze collega's van Defensie hebben het voertuig opgemerkt. Toen ze de man probeerden tegen te houden tijdens een controle, is hij door het rode licht gevlucht richting de kaaien."

Op dat moment werd de politie verwittigd, en kon er een Snelle Respons Team ter plaatse worden gestuurd. "Ter hoogte van de Sint-Michielskaai hebben we voertuig en bestuurder dan kunnen onderscheppen. De man, met Franse nationaliteit, is meteen gearresteerd. Het onderzoek is overgenomen door de federale gerechtelijke politie. DOVO is al ter plaatse", aldus Muyters.

Bij het incident is niemand gewond geraakt. Antwerpen neemt na het voorval meteen extra veiligheidsmaatregelen.

"Drukke plaatsen in de stad krijgen meteen extra politietoezicht. We hebben Defensie gecontacteerd met de vraag om vandaag nog extra personeel vrij te maken voor Antwerpen. We zijn in verhoogde waakzaamheid." (Belga/vrt/ foto's Photo News/rr)

Later meer.